Idas Have

Bunddække der vil frem

I den nemme have er bunddække en nødvendighed – gerne i store flader. Det er en kunst at vælge den rigtige bunddække til det rigtige sted. I juni er der flere gode bunddækkeplanter, som blomstrer.

Storkenæb er en klassiker – de blomstrer længe og, hvis man klipper de visne blomster af, blomstrer de igen senere på sæsonen. På store flader er det nemmest at klippe dem med hækkeklipperen.

Blå storkenæb på skråning

Slangeurt er en livskraftig staude, der hurtigt dækker et stort område. De saftige blade giver frodighed hele sommeren, ligesom hosta, og i juni dukker de lyserøde blomster op på lange stilke. Slangeurt har tendens til at bevæge sig ud mellem fliserne og de andre stauder. Den tåler skygge og er fin i en forhave eller langs indkørslen.

Slangeurt i blomst

Prydjordbær er en anden ambitiøs bunddækkestaude. De rosa blomster giver sjældent frugt, til gengæld blomstrer de fra maj til september og breder sig kvikt – lidt for kvikt nogle gange. Prydjordbær tåler halvskygge og er velegnet som bunddække med løgvækster – og her under roserne.

Prydjordbær

Vinca er krybende bunddække, der trives overalt. Vi har plantet vinca under tagudhænget mod øst. De trives fint, hvorimod stenurten ikke fik lys nok her. De får en spand vand i tørre perioder, så de holder sig pænt grønne, men passer ellers sig selv. De mørkegrønne blade suppleres ind imellem af lilla blomster.

Vinca minor

Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *