Feerne finder deres plads i haven på mange måder.
De kan fungere som blikfang ligesom andre haveskulpturer, hvor vi herhjemme allerede kender til de fuglebade, fugle, bamser og trolde af granit, som enhver velassorteret planteskole har masser af gode eksempler på.
Feerne kan også gemme sig i haven, så dine havegæster skal kigge lidt, før de dukker op blandt alt det grønne. Det med at en skulptur er delvist skjult under planter, som om den har været der siden tidernes morgen, er et klassisk element i den frodige og romantiske engelske havestil.
Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen; der er ikke kun én rigtig måde at indrette sin have med feer. Nogle tager en snak med den enkelte fe; hvor vil du gerne være? Andre kigger på et sted i deres have og siger; her mangler en fe. Og så er det bare om at finde den havefe, der passer bedst. Nogle foretrækker at feens farver matcher blomsternes farver. Andre synes feen skal stå i kontrast til blomsterne. Feer i haven kan være stjernen i på en scene af blomster. Feer kan også træde i baggrunden og fortrylle haven i kulissen.