Idas Have

Havehynder

Havehynder til flere forskellige siddepladser

Selv i en lille have bør der være mange forskellige siddepladser med komfortable stole med havehynder. Flere forskellige opholdspladser gør, at man kan skifte plads efter behov til sol og skygge. Det bedste sted at stille havemøbler er som regel under et træ, der filtrerer solens stråler og giver flimrende skygge. Halvskygge er som regel mere behageligt at opholde sig i end den tænd og sluk-skygge, man opnår, når man placerer havehynder og -stole under en parasol eller markise.

Havehynder bør matche havens stilart

Mange havemøbler og især havehynder har nogle meget krasse farver og striber, som giver et meget rodet indtryk. Man kan med fordel tænke lidt over, hvilke farver og mønstre, der vil passe bedst til de omgivelser, som ens havehynder skal placeres i. Stilen på dine havehynder design skulle gerne matche havens design.

Dyrker man den romantiske havestil, kan ensfarvede havehynder passe bedre end stribede havehynder. Havehynder med et organisk mønster af f.eks. blomster eller blade vil også se bedre ud end striber. Omvendt vil småblomstrede motiver formentligt passe dårligt til havehynder i en minimalistisk have.

Grønne havehynder

Da vi havde brug for en hurtig og billig løsning, fandt vi fire grønne havestole af plastic hos Jysk med matchende havehynder. De fire stole kostede ialt 1000 kr. på udsalg hos Jysk – incl. havehynder.

De nye havehynder har grønne striber. Vi ville egentlig hellere havde haft ensfarvede havehynder, men det er næsten umuligt at få havehynder, som ikke er stribede eller mønstrede i et eller andet omfang.

Under alle omstændigheder er grøn en god farve til havemøbler og havehynder, da farven ofte passer godt til beplantningen. I Idas have passer grønne havehynder i særlig grad, fordi husets træværk er malet grønt.

De nye havestole er af plastic med flytbar ryglæn (positionsstole). Positionsstole kræver en særlig type havehynder med en lang ryg.


Havehynder – standardløsningen fra Jysk

Havehynder til cafésæt

I Idas Have har vi valgt at stille et cafésæt op på én af havens mange opholdspladser. Disse havestole kræver en anden type havehynder, som blot dækker sædet. Derfor kan man bruge sofapuder osv. – det er nemt selv at sy puder til caféstole.

Havestole og havehynder fra et cafésæt er meget lette og dermed nemme at flytte rundt på. De er også relativt gode at sidde i. En ulempe ved et cafésæt af metal er, at solens stråler reflekteres i det skinnende metal, så man kan blive blændet i solskin. Dette problem kan afhjælpes med havehynder og dug.

Cafésæt


 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *