Idas Have

Nyt havebord

Mal det gamle havebord

Det er muligt at finde et godt brugt havebord, f.eks. på loppemarkeder og genbrugsstationer. Folk smider tit et havebord eller et par havestole ud, som ikke er ret slidte.

Det er især nemt at finde brugte havestole – et godt havebord kan være lidt mere vanskeligt at opspore. Det skal jo helst være solidt, så man højst behøver evt. at slibe og male lidt for at få havebordet til at se nyt ud. Et gammelt havebord af træ kan males, så det bliver så godt som nyt.


Grønt havebord af træ

I Idas Have har vi heldigvis overtaget et brugt, men stabilt havebord af træ, som vi har shinet op med lidt grøn maling. Samme farve som den nye havelåge. Vi har suppleret det nymalede havebord med fire nye, grønne havestole af plastic.

Skal man male et gammelt havebord af træ er grøn som regel en god farve. Grøn maling passer godt til beplantningen i haven. I Idas have passer det grønne havebord i særlig grad, fordi husets træværk er malet grønt.

Man kan købe et nyt havebord til en lavere pris på f.eks. lauritz.com. Lauritz.com sælger brugte havemøbler, men også ubrugte haveborde incl. stole fra konkursboer eller restoplag.

Nymalet havebord


Nyt havebord af metal

I Idas Have har vi valgt at stille et cafésæt op på én af havens mange opholdspladser. Dette nye lille havebord er ligesom det brugte havebord af træ en billig løsning.

Et nyt havebord fra et cafésæt er relativt let at bære og dermed nemt at flytte rundt på. Denne type havebord er også relativt stabile at spise ved, men egner sig bedst, hvis man er kun er to personer.

En ulempe ved dette havebord, er at man kan blive blændet, når solens stråler reflekteres i det skinnende metal. Dette problem kan naturligvis afhjælpes med en dug.

Nyt havebord og stole i café-stil

Behov for nyt havebord flere steder

Selv i en lille have er der plads til mange forskellige siddepladser med et nyt havebord. Det bedste sted at stille et nyt havebord er ofte under et træ, som giver flimrende skygge. Halvskygge er som regel mere behageligt at opholde sig i, end den tænd og sluk-skygge, man opnår med et nyt havebord under en parasol eller markise. Hvis man stiller et havebord forskellige steder i haven, kan man skifte plads efter behov til sol og skygge.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *