Idas Have

Vejrhane i haven

Sæt en vejrhane på taget eller haveskuret

En vejrhane er et spændende element på huset og i haven. En vindfløj behøver faktisk ikke at være formet som en hane. Formålet er at vise, hvilken vej vinden blæser. Så man behøver bare en flad genstand anbragt på toppen af et tag, hvor den har mulighed for at dreje frit omkring en lodret akse. Men det er selvfølgelig meget sjovere med en “rigtig” hane.


En vejrhane viser, hvad vej vinden blæser

En vellykket have består ikke kun af planter og belægning. Man kan med fordel placere ting og sager som f.eks. en vejrhane, der kan fungere som fokuspunkt i haven. Og så har vejrhanen oven i hatten den fordel, at man rent faktisk kan se, hvilken vej vinden blæser.

En vejrhane passer godt til en have i landbohave-stil, hvor alt inventar skal have en funktion udover det rent æstetiske. Til samme tradition hører anvendelsen af gamle æde- og drikketrug som planteholdere, solure og fuglehuse. Der findes mange andre eksempler på inventar i haven, som kan fungere som fokuspunkter, der kan skabe ro og overblik i havebilledet.

Man kan også bruge gamle landbrugsredskaber som en slags installationskunst. Men husk at mindre er mere. Det er netop enkeltheden i omgivelserne, der gør denne vejrhane dekorativ. Billedet er taget på en vandretur i nabolaget – vi har desværre ikke nogle vejrhane i Idas Have.

En vejrhane giver liv på taget, selv i gråvejr


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *