Idas Have

Mælkebøttefjerner

Nødvendigt haveredskab til rodukrudt

En mælkebøttefjerner er uundværlig til pælerødder

Der findes et lille haveredskab, som man ikke kommer uden om, hvis man vil holde sin græsplæne og diverse bede fri for mælkebøtter. Det kaldes meget oplagt en mælkebøttefjerner. Dette haveredskab kan dog også bruges til andre typer af ukrudt med pælerødder.

Mælkebøtter og lignende ukrudtstyper udvikler, hvis de får lov meget tykke rødder, som rager et godt stykke ned i jorden. Derfor kan man sjældent få roden op ved blot at hive i planten. Man bliver nødt til at stikke en mælkebøttefjerner ned omkring roden, før man kan få den op. Har man en mælkebøttefjerner er det en relativ taknemmelig opgave at fjerne denne type ukrudt – meget nemmere end f.eks. skvalderkål. En mælkebøtte kommer ikke igen, hvis den først er hevet op med rode.


Man kan også få ergonomiske mælkebøttefjernere med et langt skaft, så man ikke skal bukke sig så meget ned. Nogle haveejere nøjes med en gammel, udtjent køkkenkniv. Hvis mælkebøtten står i bedet, kan man få skovlen under den med… spaden, planteskeen eller hakken (hvis den altså ikke har vokset sig får stor). Men i græsplænen er det nødvendigt med en mælkebøttefjerner.

Mælkebøttefjerner 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *