Idas Have

Sti af herregårdssten

En bugtet sti i haven

Den nye sti i Idas Have er lagt med herregårdssten og snor sig med to store buer fra vores ny terrasse mod øst til forhaven og den sydvest-vendte terrasse.

Når der skal anlægges en sti i haven er det forarbejdet med at præparere underlaget, som tager længst tid. Vi gravede ned i en dybde svarende til 10 cm grus + 6 cm sten. Og det er hårdt arbejde at grave, køre jord væk og grus på.

Her falder terrænet knap 40 cm


Der er niveauforskelle i haven på knap en halv meter i baghaven, hvilket gør det til en udfordring at planere underlaget for herregårdsstenene. Det er ikke vanskeligt at lægge stenene på – de skal bankes på plads med en mukkert. Men man skal hele tiden sikre, at hældningerne er korrekte. Buen på den første sti hælder indad såvel som udad – som en god lille racerbane.

Stiens første del – set nordfra

Stien starter langs det nye kantede bed til rhododendron og fortsætter i en – tilsyneladende – blød bue rundt til husets sydside. Buen tog næsten lige så lang tid at lægge som hele terrassen.

Stenene i den inderste bue er halveret

De skarpe sving udgør endnu en udfording. Vi valgte at hugge nogle af herregårdstenene over med en fliseskærer. Hermed blev mellemrummene mellem stenene knap så store, som de ville være blevet, hvis stiens buer var anlagt med med hele herregårdssten.

Første etape er slut

Det gælder om at sætte sig delmål. Da vi nåede om på den anden side var første etape af stiprojektet slut.

Anden etape

Den andet sving går rundt om en skråning, hvor stien møder den store terrasse mod vest.

Sand på

Der skal strøs sand ud, som skal arbejdes ned mellem herregårdsstenene. Man må ikke feje sandet væk. Derimod skal man gå og feje det lidt frem og tilbage på belægningen i et par uger, til det er væk.

Kat på afveje

Her anes begge sving på stien. Katten går sine egne veje.

Den sidste herregårdssten

Den sidste sten – i år – bankes på plads mod trappen op til terrassen. Til foråret skal terrassen gøres lidt større. Den tid, den glæde…


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *