Idas Have

Beplantning ved pilehegn

Vandret pilehegn med klatreplanter

Vi har flettet to pilehegn omkring den ny terrasse. For neden – ind mod terrassen – har vi plantet husløg (Sempervivum) og porcelænsblomst (Saxifraga umbrosa), da der ligger en del grus i jorden her ved terrassekanten.

Det færdige pilehegn


Det vandrette pilehegn er meget velegnet til klatreplanter. Vi har plantet en klematis – den blå President – på sydsiden af det ene pilehegn. Ifølge haveplanen skulle det have været en ‘Perle d’Azur’, men den var ikke på lager nogle af de steder, vi kiggede. Hos Ringsted Planteforum anbefalede de President i stedet for.

Man kan med fordel smide lidt sand ned i plantehullet, når man planter klematis. Og klematissens fod bør stå i skygge. Vi har lagt en lille bunke sten omkring planten, som kan beskytte rødderne indtil de to ‘Jacques Cartier’ buskroser vokser op. Det er en såkaldt Portlandrose som bliver 1,5 x 1,2 m, med stærk duft og store tætfyldte, lysrosa blomster i juni-oktober.

Klematis op ad pilehegn

Ved det nordvendte pilehegn har vi plantet en klatrerose, ‘Felicité et Perpetué’, med kraftig vækst, et mørkegrønt og blankt løv, der bliver længe på planten samt cremehvide blomster i juli.


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *