Idas Have

Blomster i poser og potter

Det er blevet maj og tid til sommerblomster. Hvad skal man vælge? Planteskolerne frister med margueritter, tagetes, pelargonier, chokoladeblomst og georginer som færdige planter og stolt kavaler, morgenfrue, kornblomster og mamelukærmer som frø. Der er utallige muligheder, men “hold det enkelt” er mit havemotto.

I år har jeg satset på to og kun to ting:

  1. Morgenfruer, som sås i et lille bed ved terrassen, der først skal tilplantes med stauder til efteråret (det er for sent nu, for jeg gider ikke vande på det hele sommeren). Jeg plejer at få held med morgenfruer – der går som regel ikke lus i dem, de er gode i vaser og som pynt på mad (morgenfruer kan spises). De skal plukkes, så blomstrer de helt til frost.
  2. Flittiglise, som plantes i krukker ved dørene. Det er måske ikke den mest overdådige blomst, men den har den store fordel, at den er selvrensende – dvs. man behøver ikke fjerne visne blomster. Desuden tåler flittiglise skygge, hvilket gør den til et oplagt valg ved hoveddøren, som ofte er nordvendt. Ulempen er at den, netop i krukker, er meget følsom over for vand, den må hverken få for lidt eller for meget.
Flittiglise
Flittiglise

Udgivet

i

,

af