Idas Have

Haveprojekter

Bær i haven. Bærhaven er flyttet fra baghaven til forhaven.

Den nye bærhave

Ny terrasse. Vi har udvidet stisystemet og lagt en ny terrasse med herregårdssten. Forarbejdet med fundamentet var det sværeste.

Den ny terrasse


Herregårdssten sti. Den nye sti af herregårdssten bugter sig rundt om huset fra den ene terrasse til de anden.

Havesti af herregårdssten

Haveanlæg. I forhaven er der etableret helt nyt terræn med et plateau med plæne og to mindre skråninger, i stedet for en stor, ubrugelig skråning.

En haveomlægning af de store

Pilehegn. Vi har flettet to små pilehegn som afskærmning af den nye terrasse. Det virker som en både elegant og holdbar løsning – imodsætning til de pilehegn, som man køber færdige og sætter fast på stolper med beslag. Se også om beplantning ved pilehegn.

Flet selv pilehegn


Havelåge og rosenportal. Vi har købt og monteret en ny havelåge og en rosenbue ved indgangen til haven. Der er plantet en New Dawn klatrerose, som forhåbentligt snart kan dække rosenbuen.

Ny havelåge med rosenportal

Tujahæk i stedet for berberis. Vi har plantet Thuja occidentalis ‘Brabrand’ på 1 meters højde. Denne sort er stiklingeformeret, i modsætning til havens gamle tujahæk, som er frøformeret.

Ny tujahæk

Beplantning af nordvendt bed. Vi er startet med at implementere haveplanen nord for huset. Bedet ved hoveddøren er blevet udsat for en – næsten – total omplantning.

Det nordvendte bed

Beplantning langs indkørsel. Vi har plantet en bøgehæk langs indkørslen.

Nyplantet bøgehæk

Blåbærbed. Vi har udvidet bærhaven med seks blåbærbuske.

Nye blåbærbuske

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *