Idas Have

Fuglehus i haven

Suppler fuglebadet med et fuglehus

En vellykket have består ikke kun af planter og belægning. Man kan med fordel placere en genstand som f.eks. et fuglehus, der kan fungere som fokuspunkt i haven. Et fuglehus i haven har oven i købet en funktion udover at være pynt, idet det tiltrækker dyreliv.

Dansk Ornitologisk Forening giver gode råd til haveejere, der vil have flere fugle i haven. Den letteste måde at få flere fugle i haven er at tilbyde dem et fuglehus eller fuglekasse at bo i. Placerer man fuglenes bo i nærheden af terassen eller køkkenvinduet, kan man få et spændende indblik i fuglenes liv, når de f.eks. bringer mad til deres unger.


Et fuglehus kan fungere som blikfang

Adgangen til vand er også et hit hos fuglene. Der findes mange eksempler på fuglebad i haven, der ligesom et fuglehus eller et foderbræt, kan fungere som blikfang i haverummet; prikken over i’et, der samler de mange indtryk og skaber ro. Stærekasser og redekasser kan også se dekorative ud på et hegn eller et træ.

Der findes meget strømlinede løsninger til fuglene, f.eks. foderbrættet fra Eva Solo. Idas Have indeholder en mere gammeldags løsning. Vores fuglehus er hjemmelavet og har stråtag. I januar lagde vi resten af julens palminfedtede klejner ud i huset – de forsvandt på ganske få timer.

Stråtækt fuglehus er dækket af sne

Mindre kan også gøre det – man kan hænge foderkugler i træer og buske – eller genbruge juletræet i parasolfoden. Eller strø solsikkefrø direkte på fliserne.

Fuglefoder i juletræet


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *