Idas Have

Havens ord

Haver på film. Fra den kødædende plante i Gys i blomsterbutikken til labyrinten af hække i Ondskabens Hotel – haver spiller en rolle i mange film.

Havens svære ord. Hvad er traktose, og hvordan bruger man trompe l’oeil i haven? Haveordbog med definitioner af havens fremmedord.

Sjove plantenavne. Kodriver, stedmoderblomst, løjtnantshjerte… Mange planter har fået spøjse og kreative navne, som regel på baggrund af deres udseende. Her bringer vi eksempler på blomster med sjove navne, og forklaringer på hvorfor de hedder, som de hedder.

Have-talemåder. Man kan være ude med riven, hakke i det og gå andre i bedene. Man kan også være en bly viol eller en heldig kartoffel. Her har vi samlet nogle af de mange danske talemåder, der har oprindelse i havedyrkning.Havebøger. Der findes ufattelig mange bøger om havebrug, men ikke alle er lige anvendelige til danske forhold. Og nogle er meget overfladiske. Her findes en liste over anbefalelsesværdige havebøger.

Botaniske navne. Om opbygningen af de botaniske navne, som gør at man kan identificere alle planter uanset, hvilket land de kommer fra.

Sange om haven. Der er mange sange, især børnesange, som omhandler haven eller havens dyr og planter.

Den lille Idas blomster. H. C. Andersens eventyr om de dansende blomster, illustreret med billeder fra Idas Have.

Havehistorie. Om havedyrkningens historie fra middelalder til i dag.

Test din have-IQ. Quizzer om plantetyper, prydplanter og køkkenhaver.


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *