Idas Have

Kaniner i haven

Kaniner er fremtiden, også som symbol i haven. Denne amerikanske webshop har mediterende kaniner, der er skræddersyet til den japanske have, men også kan gøre lykke i et helt almindeligt dansk staudebed. Den mindste kanin koster $10 dollars og den største $70. Vælg mellem grå, tan eller beige indfarvet beton. Butikken fører også andre zen-dyr, og de er alle indgraveret hvad dyret symboliserer med kinesiske skrifttegn – for kaninens vedkommende: Frugtbarhed.

Mediterende kaniner

En stenskulptur i haven skal helst være mosbegroet, så det ser ud som om, den har været der altid – som denne antikvariske kanin:

Antik kanin

Fra Tyskland kommer disse elegante harer. Simone Mertz designer mange forskellige dyr af metal, bl.a. rustne harer der kan stå i et bed eller en græsplæne. Haren fås fra 40 cm (49 euro) til 1 meters højde (250 euro) – individuel bemaling, f.eks. polkaprikker, er også en mulighed.

Rusten hare

Eller hvad med kaniner på det lille havebord? En yndig dug kan hurtigt fremstilles af dette japanske stof med kaniner i kimonoer fra Malika & Rosa.

Velklædte japanske kaniner

Til yderligere inspiration vises her tre kunstkaniner med øjne af bladguld kreeret af Paul Cox – og prisen er derefter.

Paul Cox kaniner til haven

En bronzekanin fra Georgia Gerber er også en teoretisk mulighed:

Klassisk kanin af bronzeUdgivet

i

af