Idas Have

Levende legehus

Vi har længe ønsket os et legehus i haven. På Pinterest.com er der et væld af legehuse til inspiration. Man kan finde et i en hvilken som helst stilart og så bare gå i gang… eller ringe til en tømrer. Det er ofte detaljerne, der gør forskellen – gardiner, blomster, belysning.

legehus1
Stilrent landsted med sommerblomster
legehus2
Ridderborg
legehus3
Yndige pasteller
legehus4
Hobbit-hul

Gennemførte vi et af dem, kom børnene til at “bo” pænere end os. Et spændende hobby-projekt, som vi ikke lige orker nu, og for dyrt, hvis vi skulle have det bygget af en professionel.

Vi besluttede derfor at plante en pilehytte. Det kan gøres på en dag, hvis jorden er til at grave i, og det koster ikke over 1000 kr. i materialer incl. levering.

Vi fik tilsendt 24 lange og 24 korte helskud samt en vejledning:

  1. Man graver et spadestik dybt hul med en diameter på 2 m. (afmåles lettest ved at binde en meter snor imellem to plantepinde – den ene i centrum).
  2. Marker hvor åbningen skal være. Jorden omkring cirklen løsnes i 30-40 cm dybde, så den er klar til pilen.
  3. Start ved åbningen og plant helskud hele vejen rundt med ca. 20 cm afstand.
  4. Gå ind i hytten og saml helskud, der står over for hinanden i den ønskede højde. Sno enderne sammen og saml dem med strips. Alle helskud skal samles, så hytten får facon som en iglo.
  5. Ved åbningen plantes helskud i hver side, som samles i en bue.
  6. De korte helskud klippes, så der er stiklinge (fra bunden) på ca. 20 cm. (bruges senere).
  7. Toppene plantes i en vinkel på ca. 45 grader ved hvert andet helskud højre om og derefter venstre om hytten.  Pilen fæstnes til hytten med strips.
  8. De korte stiklinge plante ved hvert helskud hele vejen rundt om hytten – stiklingene skal kun stikke 1 cm op af jorden.
  9. I bunden af hytten lægges ukrudtsdug, og der fyldes op til kanten af hullet med barkflis.
  10. Vand pilen godt de første par uger.
  11. Pilehytten skal først beskæres andet år.
pilehytte
En måned efter etablering

Udgivet

i

af