Tøm abrikostræet og tilsæt sukker
Når det tidlige forår er lunt, kvitterer abrikostræet med en stor mængde lækre, søde abrikoser. Vi laver abrikos syltetøj af halvdelen og spiser resten som de er.
Gamle sylteopskrifter bruger tørrede abrikoser, som skal opblødes. Hvis man er blevet selvforsynende med friske abrikoser, skal man bruge en ny sylteopskrift.
Opskrift på abrikos syltetøj
3 kg. friske, udstenede abrikoser
Knap 7 dl. vand
Ca. 2 kg. sukker
Vand og sukker koges op til en lage. Abrikoserne kommes i og småkoger i max 10 min. Det smages til. Mængden af sukker er en smagssag. Det afhænger også af, hvor søde frugterne er.
[adsense]
Lagen sies fra abrikoserne, og frugtmassen lægges på rengjorte, atamonskyllede glas. Brug f.eks. gamle syltetøjsglas med skruelåg.
Lagen koges ind i ca. 5 min. Skummet fjernes med en ske, og der tilsættes 1,2 tsk atamon.
Herefter hældes lagen over abrikoserne, og der sættes rengjorte, atamonskyllede låg på glassene. Husk at skriv dato og indhold på glasset.
Skriv et svar