Tøm abrikostræet og tilsæt sukker

Når det tidlige forår er lunt, kvitterer abrikostræet med en stor mængde lækre, søde abrikoser. Vi laver abrikos syltetøj af halvdelen og spiser resten som de er.

Abrikoserne er plukket og opskriften på syltetøj fundet frem


Gamle sylteopskrifter bruger tørrede abrikoser, som skal opblødes. Hvis man er blevet selvforsynende med friske abrikoser, skal man bruge en ny sylteopskrift.

Abrikoserne er udstenede og skyllede

Opskrift på abrikos syltetøj

3 kg. friske, udstenede abrikoser
Knap 7 dl. vand
Ca. 2 kg. sukker

 

Sukker og vand koges til en lage

Vand og sukker koges op til en lage. Abrikoserne kommes i og småkoger i max 10 min. Det smages til. Mængden af sukker er en smagssag. Det afhænger også af, hvor søde frugterne er.
[adsense]

Abrikoserne koges til syltetøj

Lagen sies fra abrikoserne, og frugtmassen lægges på rengjorte, atamonskyllede glas. Brug f.eks. gamle syltetøjsglas med skruelåg.

Lagen koges ind i ca. 5 min. Skummet fjernes med en ske, og der tilsættes 1,2 tsk atamon.

Abrikoslagen skummes af



Herefter hældes lagen over abrikoserne, og der sættes rengjorte, atamonskyllede låg på glassene. Husk at skriv dato og indhold på glasset.

Abrikos syltetøj på glas