Idas Have

Hængekøje

Slap af med en hængekøje i haven

Der er næppe noget mere afslappende end at dase i en hængekøje under et træ i haven, mens man lytter til fugle, der kvidrer, og blade, der blafrer i den stille sommerbrise.

Det bliver mere og mere populært at sætte en hængekøje op i haven. En hængekøje fylder ikke nødvendigvis lige så meget som en hængesofa og er let at tage ind, når vejret er dårligt. Om vinteren kan hængekøjen hænges op indenfor. En hængekøje er et stort hit på børneværelset.


Hængekøje til baby

Der findes efterhånden mange forskellige slags hængekøjer på markedet. Den mexikanske hængekøje i Idas Have minder om dem, man kan købe online hos Kojen.dk. Det er en meget solid hængekøje, som er bred nok til, at man kan vikle siderne omkring sig som et et tæppe, hvis det er lidt småkoldt.

Man kan også få en såkaldt hængekøjestol til én person. Det kan man sagtens finde plads til. Og til en hængekøjestol skal man kun bruge et enkelt træ eller en enkelt krog – f.eks. i tværbjælken på en pergola med slyngplanter (dog ikke for tæt på roser eller andre tornede planter).


Hængekøje

Hvordan hænger man sin hængekøje op?

Det afholder ofte folk fra at anskaffe sig en hængekøje, hvis man mangler træer til at hænge den op i. Det er tit den mest optimale og hyggelige løsning at dase under et træ. Men i nyomlagte haver, er der sjældent træer, som er store nok.

Man kan dog sagtens hænge sin hængekøje op i et par stolper, ligesom man kan købe et specielt indrettet stativ til en hængekøje. Stativet kan hurtigt samles og adskilles og er derfor let at placere lige, hvor man har lyst. Da det er fremstillet af galvaniseret stål, kan det stå ude hele året.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *