Idas Have

Parasoller

Skygge i haven med parasoller

De bedste siddepladser i haven er ofte dem, som findes under et træ, som giver flimrende skygge. Parasoller er nødvendige, hvor der ikke er træer eller større buske, men denne type skygge er tænd/sluk.

Halvskygge er som regel et mere behageligt sted at sidde. Derfor er det vigtigt ikke at fælde alle træerne i haven: Man skal tænke sig om, inden man går igang med træfældning og beskæring.

Denne flimrende skygge leveres ofte bedst af løvfældende træer. Men nåletræer kan også bruges. Vi har opstammet et hønsebenstræ – en stor busk, der stod på hjørnet af terrassen. Nu fungerer den som én af flere parasoller på terrassen.

Et opstammet hønsebenstræ


Parasoller man køber

Hvis man ikke har nogle træer i haven, findes der heldigvis mange forskellige parasoller i butikkerne. De store markedsparasoller kan være dekorative. To parasoller ved siden af hinanden kan give den samme skygge som en stor pavillon eller markise.

Parasoller holder længere, hvis de bliver taget ind i udhus eller kælder om vinteren. Store parasoller bør overdækkes, når de ikke bruges, specielt i regnvejrsperioder. Der findes billige færdigfremstillet plastoverdækning til parasoller.


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *