En quiz om køkkenhaven – bær over med mig

1. Hvilke bær er sorterne Zefyr, Dybdahl og Korona?
a. Solbær
b. Ribs
c. Jordbær

2. Hvilket bær har det botaniske navn Rubus idaeus?
a. Hindbær
b. Tranebær
c. Stikkelsbær

3. Hvilken sygdom giver bær en grå pels af svampesporer?
a. Gråskimmel
b. Meldug
c. Visnesyge

4. Hvornår blomstrer brombær?
a. April
b. Juni
c. August

5. Hvilken farve har solbær, når de er modne?
a. Røde
b. Gule
c. Sorte

6. Hvilket bær findes i både en rød og en hvid version?
a. Ribs
b. Solbær
c. Stikkelsbær

7. Hvilken familie tilhører solbær?
a. Rosenfamilien
b. Kernefrugtfamilien
c. Ribsfamilien

8. Hvilken sygdom kaldes også stikkelsbærdræber?
a. Gråskimmel
b. Meldug
c. Rødmarv

9. Hvornår høstes hyld?
a. Juli
b. September
c. Oktober

10. Hvilken slags jord kræver blåbær?
a. Sur jord
b. Kalkholdig jord
c. Sandet jord

11. Hvilken bærbusk egner sig som bunddække i et surbundsbed?
a. Jordbær
b. Solbær
c. Tranebær

Se svar herunder…

 

Hindbærsorten 'Autumn bliss' giver store, søde bær uden orm

 

 

 

Svar på havespørgsmål om bærhaven:

1:c, 2:a, 3:a; 4:b, 5:c, 6:a, 7:c, 8:b, 9:c, 10:a, 11:c

Læs mere om bær i haven.