Idas Have

Forår i haven

Ting at gøre – og bemærke – i haven om foråret

Erantis og vintergækker er de tidligste forårsbebudere. De titter frem uanset om der ligger sne eller ej – ikke så mærkeligt at vintergækker hedder snowdrops på engelsk.

Krokus tager over, når vintergækker og erantis lukker ned. Blomstringstidspunktet afhænger af sorten. Forårsblomstrende krokus er på banen fra sidst i februar til ind i april.

Friske violette krokus


Juleroser og påskeklokker kan man nogle år se blomstre i sneen. I lune vintre er de en pryd for haven allerede i januar.

Hornvioler og bellis er sommerblomster, der kan sætte farver på haven i det tidlige forår, selvom der stadig er risiko for nattefrost.

Pink bellis

I maj springer bøgehækken ud – det lysegrønne løv stråler om kamp med tulipaner og narcisser.

Forårsfrisk bøgehæk

Arbejdsopgaver i haven om foråret

Foråret er en travl tid i haven. Straks når sneen er smeltet, spirer ukrudtet frem. Det skal hakkes væk med det samme. Blomstrende buske kan beskæres.

Havesæsonen starter, og planteskolerne bugner med gode tilbud. Frø til sommerblomster og grøntsager kan forspires indendørs. Der kan plantes buske og træer, så snart jorden er til at grave i.

Så længe der stadig er risiko for frost, skal man ikke fjerne jorddække ved roser og andre sarte vækster. Først i april kan man så småt starte forårsrengøringen af bedene. Klip de visne staudetoppe ned og fjern evt. jorddække, så de nye planter kan få lys og luft.

Lavendler og lyng klippes i april, og roserne klippes i maj. Slut af med at give hele haven en omgang gødning.


Relaterede sider

Sommer i haven

Efterår i haven

Vinter i haven

 

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *