Idas Have

Sommer i haven

Ting at gøre – og bemærke – i haven om sommeren

Haven om sommeren skal først og fremmest nydes. Det er om foråret og efteråret, man yder. Om sommeren skal haven opleves fra havemøbler og hængekøje, under slentren og leg.

Allerede i juni kan man nyde havens frugter i form af bær. Lav en sommerlagkage af de friskplukkede bær og pynt kagen med spiselige blomster, f.eks. morgenfruer eller stedmoder. I sensommeren kan man plukke de første stenfrugter.

Abrikoser


Haven om sommeren er rosernes tid. De blomstrer længe fra højsommer til sensommer. Det er også sommerblomsternes tid. Hvis man har været flittig i maj, kan man nyde krukker, der flyder over med pelargonier, og tæpper af morgenfruer, kornblomster, tallerkensmækker, stolt kavaler, m.fl.

Dronning Ingrid pelargonier

Arbejdsopgaver i haven om sommeren

Der er meget man kan gøre for at holde haven pæn om sommeren, men det er jo først og fremmest den periode, hvor man skal nyde haven.

I perioder uden regn bør man vande dagligt – særligt krukkerne. Man skal især være omhyggelig med at vande de træer og buske, der evt. blev plantet om foråret.

Har man hæk, skal den klippes. Man får en flot tæt hæk, hvis man orker at klippe den to gange – først inden Sct. Hans og siden i august.

Græsset skal klippes engang om ugen. Stedsegrønne buske, som buksbom, kan formklippes om sommeren, og løvfældende buske kan beskæres efterhånden som de afblomstrer.

Lammeøre og storkenæb

Man kan med fordel klippe de visne blomsterhoveder af roser og stauder – de fleste planter vil kvittere herpå med flere blomster senere på sæsonen. Også løgvækster har godt af at få nippet de visne blomster af.


Klatrerose

Relaterede sider

Forår i haven

Efterår i haven

Vinter i haven

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *