Idas Have

Planer til nye haver

Mange unge parcelhusejere vil gerne have en nem have, men de har ikke råd til en haveplan, der er skræddersyet til deres grund. Særligt selvbyggere oplever, at pengene slipper op, når de kommer til haven, og så ender det med en kedelig og arbejdskrævende græsplæne omkranset af hække og et par vilkårligt placerede buske og træer. Og på en nybebygget grund med traktose, går det hele ud.

Havebøger er ikke altid til megen hjælp: De tager ofte udgangspunkt i store haver og mindst et familiemedlem, som bruger meget tid derude. Det er næsten altid store staudebede, kæmpe køkkenhaver i cirkler, espalierede roser og alt muligt andet avanceret, der kræver mange timer i haven.

Hermed skal lyde en opfordring til byggefirmaerne om at lave nogle standardiserede haveplaner til travle familier med almindelige firkantede 800 kvadratmeter parcelhushaver: Nogle enkle prototyper med ideer til havens rum, placering af belægning og bede, små træer, buske og hækplanter, der kunne give læ i en ny have.

Det burde ikke koste en bondegård.

En halvcirkel af bøgehæk i forlængelse af terrassen er en idé, der kan bruges i mange vestvendte haver – også uden niveauforskelle

Se haveplan for Idas Have.



Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *