Nu er det på tide at komme i gang med roserne.

Hvis du ikke fik gødet dem i marts, skal de gødes nu. Helst op til regn, der kan hjælpe næringsstofferne til at trænge ned omkring rosens rødder. En spiseskefuld rosengødning omkring hver rose plejer at være nok. De genblomstrende roser skal have en portion mere i maj, juni og juli måned, men ikke senere, da roserne ikke skal udvikle for mange nye sårbare skud inden vinteren.


Roser skal først beskæres, når risikoen for frost er så godt som overstået – et gammelt mundheld siger, at man beskærer roser, når forsytiaen blomstrer. Det vil normalt sige medio april.

De genblomstrende roser skal beskæres ca. halvt ned – klip lige over en udadvendt knop. Klatreroser kan beskæres kraftigt, men så skal man binde dem op igen. Det kan derfor være en fordel at nøjes med at beskære sidegrenene.

De ikke-genblomstrende roser, som f.eks. rosenbuske, skal som udgangspunkt ikke beskæres. Hvis man skærer, skal man fjerne grenen helt nede ved jorden, ellers får busken en uharmonisk form. Det har været en kold vinter med en barfrost. Derfor er der en del døde grene på alle roserne, som bør fjernes.

Klatreroser kan beskæres kraftigt