Idas Have

Flyt og gød

Marts er det perfekte tidspunkt at plante nye stauder, buske og træer samt flytte bunddække, andre stauder og mindre buske, der er placeret forkert.

Markedet for “brugte planter” syder i marts. Hvis man mangler jordbær, vinca eller andet almindeligt bunddække, er det bare om at søge hos f.eks. Den Blå Avis eller Gul og Gratis, om der er nogen i ens område, der har overskud. Man kan også være heldig at finde værdifulde buske til spotpris/grav selv-pris, fordi de er fejlkøb. Der er mange penge at spare ved at bytte/købe haveplanter hos andre haveejere via nettet.

I weekenden, hvor havemøblerne også blev stillet frem, fik vi afsat og flyttet rundt på en hel masse, så kabalen til sidst gik nogenlunde op (det handler om at undgå at smide gode planter ud). Der blev bl.a. byttet om på vinca, så de kom i skygge, og stenurt, så de kom i sol, og vi fik anlagt det længe ønskede blåbærbed.

Mange solrige og strabadserende timer i haven blev sluttet af med en grundig gang gødning hele vejen rundt. Vi bruger specialgødning til rododendron og roser. Resten, især de unge hække, får helårsgødning. Man kan evt. vente med at gøde roserne, til de skal klippes i april.

Vinca – god i skyggenUdgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *